Artikel molenkruier

18-03-2013 11:01

 

  • 30 jan 2013
Johan de Jager gebruikte zijn ervaringen als kok tijdens het schrijven van zijn kinderkookboek.
Johan de Jager gebruikte zijn ervaringen
als kok tijdens het schrijven van zijn
kinderkookboek.
angela odijk

Angela Odijk
Met zijn ervaringen als kok wist Johan de Jager zijn eerste kinderkookboek te schrijven, Tommie Tomaat, dat 25 januari uit werd gebracht. Johan de Jager, 31 jaar en geboren in Nieuwegein, begon op 19-jarige leeftijd met een kokopleiding. Jarenlang werkte hij als kok, waarbij een jaar in Curaçao, totdat hij inspiratie kreeg voor het schrijven van een kinderkookboek. Zijn twee neefjes eten niet zo goed, en daar wou hij iets mee doen. Tommie Tomaat is het eerste boek in Nederland dat zowel een spannend verhaal is, als een bundeling van heerlijke kindergerechten, die kinderen samen met hun ouders kunnen maken. Tommie Tomaat gaat over een tomaat die samen met zijn vriendje Henkie Courgette een leuke reis maakt door Italië. Tijdens deze reis gaan ze langs een aantal Italiaanse steden waar ze andere groentevriendjes tegenkomen en met elkaar heerlijke Italiaanse kindergerechten verzinnen. De neefjes van Johan hadden zijn boek, samen met hun moeder, al getest voordat het werd uitgebracht en ze waren enthousiast. Zijn volgende kinderkookboek met een reis door Spanje ligt al klaar en hij is alweer bezig met een kinderkookboek over Frankrijk. Nog vele landen in Europa met heerlijke gerechten zullen volgen. Gerechten die ook nog eens gezond zijn, want daar houdt Johan goed rekening mee. In elk kinderkookboek wordt een kleine landkaart getoond, waarop kinderen precies kunnen zien waar het ligt. In samenwerking met MOvactor zal Johan één keer per maand een workshop organiseren met bekende Nieuwegeiners. De eerste deelnemer hieraan is Cees van Suylekom, kok bij het Kleur, Geur en Smaakcentrum in Nieuwegein. www.boekscout.nl/shop

 

—————

Terug